با تصویب لایحه شهرداری مشهد توسط شورای اسلامی شهر مشهد، علاوه بر تخفیف ۳۰ درصدی پرداخت نقدی عوارض نوسازی و عمران شهری شهروندان، ۵۰ درصد از جرائم معوقات عوارض نوسازی سالهای گذشته نیز به شرط پرداخت تا پایان دی ماه سال جاری نیز بخشیده میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعسانی شهرداری مشهد، مهمترین و تنها دستور کار هشتاد و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر به بررسی لایحه شهرداری مشهد در خصوص بازنگری برخی از گردشکار و تعرفهها برای مساعدت شهروندان و ساماندهی عوامل موثر بر بخش ساختمان و وصول مطالبات اختصاص داشت.
معاون اداری و مالی شهرداری مشهد در این باره اظهار داشت: تاکنون عوارض پذیره تجاری دائم واحدهای تجاری بر مبنای ۵۰ درصد قیمت کارشناسی محاسبه و دریافت میشد که با ارائه این لایحه قصد داریم تا عوارض تغییر بهرهبرداری مجتمعهای تجاری در صورت تامین پارکینگ بر مبنای ۳۰ درصد کارشناسی رسمی دادگستری و در تجاریهای خطی نیز در صورت تامین پارکینگ، ۴۰ درصد کارشناسی رسمی دادگستری محاسبه و دریافت میشود.
محمد آذری تصریح کرد: برای شهروندانی که به موقع عوارض نوسازی و عمران شهری خود را پرداخت میکنند نیز به غیر از ۱۰ درصد تخفیف قانونی، ۲۰ درصد تخفیف مازاد نیز در نظر گرفته میشود.
بخشش ۵۰ درصد از جرائم عوارض سالهای گذشته به شرط پرداخت نقدی
وی ادامه داد: همچنین مقرر شده است تا برای عوارض معوق سالهای گذشته نیز قبوض جداگانهای صادر شود و ۵۰ درصد جرائم این قبوض نیز در صورت پرداخت تا پایان دیماه سال جاری بخشیده گردد.
آذری با تاکید بر اینکه این تخفیف شامل حال کسانی که در ۶ ماهه اول سال اقدام به پرداخت نقدی عوارض خود کردهاند، نیز میشود، افزود: چون قبوض از ابتدای سال به صورت علیالحساب صادر شده است، تخفیف این مصوبه شامل حال پرداخت کنندگان قبلی نیز خواهد شد.
وصول ۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شهرداری مشهد توسط کارگزاران
معاون اداری و مالی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای همیشگی شهرداری، مطالبات ان از مردم و دستگاهها بوده که به عنوان باری بر دوش این سازمان مانده است.
آذری با اشاره به اینکه بانکها برای وصول مطالبات خود، مدیریت وصول مطالبات راهاندازی کردهاند، گفت: کارگزاران یکی از بهترین ابزار شهرداری مشهد برای وصول مطالبات هستند که ۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شهرداری مشهد توسط کارگزاران وصول شده است.
۱۱۰ میلیارد تومان عوارض معوق پرداخت نشده طی ۱۰ سال گذشته
وی افزود: کارگزارن اشخاص حقوقی هستند که براساس توانسنجی صورت گرفته، از ۲ میلیارد تا ۲۰ میلیارد تومان با آنها برای وصول مطالبات در یک سال عقد قرار داد میشود که با توجه به کم بودن میزان قبوض عوارض، باید با بالا بردن درصد اعطایی جهت وصول، انگیزه کارگزاران را بالاتر بریم.
آذری تصریح کرد: طی ۱۰ سال گذشته، ۱۱۰ میلیارد تومان عوارض معوق پرداخت نشده در شهرداری مشهد وجود دارد که ۴۰ میلیارد تومان از این مبلغ به ۱۵ هزار شهروند متمول اختصاص دارد.
محمد سهیلی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان موافق این لایحه گفت: این مصوبه برای مواردی که عوارض خود را در ۶ ماهه نخست سال جاری و به صورت علیالحساب پرداخت کردهاند نیز صادق است و حتی تصمیم داریم برای افراد خوش حساب سالهای قبل نیز جوایزی در نظر بگیریم.
براتعلی خاکپور، رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد نیز اظهار داشت: باید تخفیفهای صورت گرفته در تجاریها به گونهای باشد که مجتمعهای تجاری از تشویق بیشتری برخوردار شوند.
سید جلال فیاضی، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد نیز با تاکید بر اینکه نباید بگذاریم جریمه پارکینگ در مواردی غیر از ساخت پارکینگ هزینه شود پیشنهاد عدم تخفیف برای تجاریهای بدون پارکینگ را داد که به تصویب رسید.
جواد ستاری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر مشهد هم درباره این لایحه بیان داشت: تخفیف دادن به پرداخت کنندگان عوارض اشکالی ندارد اما باید با قوانین تصویب شده ثبات بدهیم. تخفیف داده شده هم باید به همه پرداخت کنندگان سال ۹۴ تعلق گیرد.
در ادامه، علی اصغر نخعی، رییس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه امکان تامین پارکینگ برای برخی تجاریهای خطی وجود ندارد زیرا آنها بخشی از مسکونی خود را به تجاری تغییر کاربری داده است، ادامه داد: باید تخفیف برای تجاریهای خطی بدون پارکینگ هم در نظر گرفته شود زیرا آنها علاوه بر ۲K، به اندازه ۵۰ درصد ارزش سرقفلی جریمه میشوند.
محمدرضا دیمهکار، دیگر مخالف تخفیف به تجاریهای بدون پارکینگ اظهار کرد: امروزه یکی از مشکلات اصلی ما در مشهد ترافیک حاصل از کمبود پارکینگ است و باید در این لایحه نیز پارکینگ خط قرمز ما باشد.
جوادی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: روح عدالت اجتمای باید در این لایحه رعایت شود و کسانی که در شش ماهه اول سال با تخفیف ۱۵ و ۲۰ درصد قبوض عوارض خود را پرداخت کردهاند، باید شامل تخفیفات این لایحه شوند.
مهدی ذاکرالحسینی، رییس کمیسیون فنی و عمران شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه این مصوبه موجب رونق بخشی به جامعه میشود، از ارائه تخفیف بیشتر برای تجاریهای مجتمعها حمایت کرد.
۴۰ درصد تخفیف عوارض تغییر بهرهبرداری مجتمعهای تجاری
در پایان با توجه به ضرورت بازنگری، اصلاح و بهبود برخی از فرآیندهای کاری و همچنین به روزرسانی مصوبات شورای اسلامی شهر با رویکرد انگیزشی و به منظور افزایش و تحقق درآمدهای پایدار شهرداری، اصلاحاتی صرفا برای سال ۹۴ مورد موافقت قرار گرفت.
در بند یک این مصوبه امده است: ” با هدف رونق بخشی به فضای کسب و کار، در مواردی که عوارض پذیره تجاری دائم بر مبنای قیمت کارشناسی دریافت میشود، در صورتی که حقوق شهرداری تا پایان سال ۹۴ به صورت نقدی پرداخت شود، جایزه نقدی مصوبه قبلی شورای اسلامی شهر برای مجتمعهای تجاری مشروط به تامین پارکینگ، عوارض تغییر بهرهبرداری بر مبنای ۴۰ درصد کارشناسی رسمی دادگستری و برای تجاریهای خطی عوارض تغییر بهرهبرداری بر مبنای ۳۰ درصد کارشناسی رسمی دادگستری محاسبه و دریافت میشود”
این مصوبه شاما تجاریهای بدون پارکینگ نخواهد شد.
در بند دوم این لایحه نیز تصریح شده است شهروندانی که بدهی خود را در سال جاری بابت عوارض نوسازی و عمران شهری، بهای خدمات پسماند و آتشنشانی را پرداخت نمایند مشمول ۳۰ درصد جایزه خوشحسابی عوارض نوسازی و عمران شهری و همچنین ۲۰ درصد جایزه خوشحسابی بهای خدمات پسماند و آتشنشانی به استثناء مراکز اقامتی و پر زباله میشوند.
بخشش جرائم عوارض معوق خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و ایثارگران
در تبصرههای این لایحه علاوه بر بخشش ۵۰ درصدی جرائم معوقات عوارض نوسازی و عمران شهری عموم شهروندان، بر بخشش همه این جرائم برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و ایثارگران در صورت پرداخت نقدی تاکید شده است.
همچنین مقرر شده است تا قبوض عوارض معوق به صورت جداگانه چاپ و توزیع شود و شهروندان برای استفاده از این بخشش تا پایان دی ماه سال جاری برای پرداخت معوقات خود فرصت خواهند داشت.
با توجه به پایان یافتن وقت قانونی این جلسه علنی، بررسی جدول پیشنهاد میزان حقالزحمه وصول مطالبات معوق در سال ۹۴ توسط کارگزاران به جلسه هماهنگی موکول شد.