آذر ماه امسال بود که معاون اداری و مالی شهرداری مشهد خبر از تخفیف ۵٠درصدی عوارض نوسازی شهری داد که این تخفیف تا پایان دیماه ادامه داشت و البته مردم استقبال چشمگیری از این طرح شهرداری مشهد داشتند و عوارض معوقه خود را پرداخت کردند.
با پایان یافتن زمان این طرح در ابتدای بهمن ماه سال جاری هر چند هنوز معوقات عوارض نوسازی وجود دارد اما بنا به اذعان مسئولان شهرداری مشهد استقبال مردم از این طرح سبب شده تا افزایش بیش از ١٠٠درصدی پرداخت عوارض نوسازی شهری در مقایسه با سال گذشته در این مدت شکل بگیرد.
همچنین از ابتدای بهمن ماه نیز طرح تخفیف ٣۴درصدی معوقات عوارض پروانه و پایانکار ساختمانی در حال اجرا بوده و شواهد بدینگونه است که استقبال مردم مشهد از این طرح نیز درخورتوجه است.
در همین رابطه معاون اداری و مالی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا با ابراز خرسندی از استقبال شهروندان مشهدی از طرحهای مختلف تخفیفات برای عوارض شهری، اظهار کرد: بدهی و معوقات عوارض نوسازی شهری بسیار زیاد است و جذب ١٠٠درصدی منابع کار آسانی نخواهد بود اما خوشبختانه با انجام طرح تخفیف ۵٠درصدی عوارض نوسازی در این بخش امسال در مقایسه مدت مشابه سال قبل رشد ١١٢درصدی وصولی داشتهایم.
محمد آذری با بیان اینکه در ١٣روز آغازین طرح پرداخت معوقه پروانهها و پایانکار ساختمانی با تخفیف ٣۴درصد استقبال مردم چشمگیر بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر عدد و رقم دقیقی را نمیتوان برای این طرح اعلام کرد؛ چراکه هنوز طرح در جریان و مراحل اداری و تکمیل پروندهها زمانبر است.
وی افزود: البته عموم مردم تا دقیقه٩٠ صبر میکنند و درباره پرداخت معوقات دست نگه میدارند اما بهتر است شهروندانی که قصد پرداخت معوقات خود را دارند، هرچه سریعتر اقدام کنند؛ چراکه این طرح تا تاریخ ٢۴بهمن بیشتر نخواهد بود و البته تمدید هم نخواهد شد.
آذری از تخفیف ٢۴درصدی پرداخت نقدی معوقات در ادامه سال خبرداده و تصریح کرد: در مصوبه جدید شورای شهر به کسانی که بدهی معوقه داشته باشند از ٢۴بهمن ماه تا آخر سال جاری ٢۴درصد تخفیف تعلق میگیرد که این تخفیف قبلا ١۵درصد بوده است.وی افزود: افرادی که چکهای سررسید آینده دارند و بخواهند زودتر آن را پرداخت کنند، بهازای هر ماه تعجیل در پرداخت چکها میتوانند از ٢درصد تخفیف بهرهمند شوند که در گذشته فقط یک درصد تخفیف بود.
پرداخت قسطی بدون کارمزد
آذری از کارمزد نداشتن پرداختهای قسطی خبر داد و عنوان کرد: شهروندان اگر امکان پرداخت نقدی نداشته باشند، بنا به اختیار خود بدهیهای خود را از یک تا سه سال تقسیط میکنند که در هر صورت کارمزد و سودی ندارد و کارمزد را شهرداری پرداخت میکند.
وی گفت: اگر شهروندان بخواهند یک ساله وامشان را باز پرداخت کنند کارمزد و سپردهای لازم نیست، اما اگر بخواهند دو ساله پرداخت کنند، معادل ۵درصد مبلغ وام سپرده لازم است.
معاون اداری و مالی شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: شهروندان اگر تا پایان دی ماه عوارض نوسازی خود را پرداخت کنند، جرائم همه پسماند محیط زیست و خدمات آتشنشانی آنها ۵٠درصد تخفیف میخورد.
آذری عنوان کرد: جایزه خوشحسابی شامل کل عوارض نوسازی، جمعآوری پسماند محیط زیست و خدمات آتشنشانی میشود که از ١٠درصد به ٢٠درصد افزایش پیدا کرده است.
ضعف خدماترسانی با پرداخت نکردن عوارض
در همین رابطه استاد دانشگاه فردوسی مشهد، با بیان اینکه پرداخت نکردن عوارض شهری، ضعف در خدماترسانی را به دنبال دارد، اظهار کرد: پرداخت نکردن عوارض شهری از سوی شهروندانی که از خدمات ارائه شده توسط شهرداری استفاده میکنند، سبب میشود تداوم ارائه خدمات با مشکل مواجه شود.
ودیعی با اشاره به تقسیم درآمدهای شهرداری به دو دسته پایدار و ناپایدار، افزود: درآمدهای پایدار تابع شرایط نبوده، دچار نوسان نمیشوند و ثابت هستند. اما درآمدهای ناپایدار ناشی از واگذاری امتیازات و سرمایههای شهری است که البته به نفع شهر نیز نیست.
وی بیان کرد: درآمدهای ناپایدار چندان مورد نظر نهادهای عمومی از جمله شهرداری شهرهای پیشرفته دنیا نیست؛ چراکه این نوع درآمدها گاه با افزایش و گاه با کاهش همراه میشوند و ضعف در خدماترسانی را به دنبال دارند و ناهماهنگی ایجاد میکنند.
ودیعی بر لزوم پرداخت عوارض از سوی شهروندان تاکید کرد و گفت: عوارض یکی از منابع درآمدی پایدار محسوب میشود که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در عین حال شهرداریها میتوانند از منبعی به نام موقوفات نیز استفاده کنند که عمدتا برای فضای سبز، بهسازی معابر یا محیط و… از طرف واقفان ارائه میشوند.
وی افزود: همچنین سرمایهگذاری نیز از منابع درآمدی پایدار محسوب میشود که میتواند در راستای عمران و آبادی شهر استفاده گردد.
توسعه شهر، نیازمند درآمد پایدار
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز گفت:در حال حاضر بیشترین درآمد شهرداریها از طریق صدور مجوزهای ساختوساز تأمین میشود، درحالیکه این نوع درآمدها مقطعی و تنها به صورت موضعی و برای مدت کوتاهی مسکّن مشکلات شهر است.
محسن صرامی تصریح کرد: شهرها گسترش پیدا کردهاند و وظایف شهرداریها در خدماترسانی نیز توسعه یافته، اما آیا منابع مالی پایدار شهرداریها رشد داشته است. افزایش خدمات شهری مستلزم افزایش درآمد پایدار است.
وی پرداخت عوارض شهری را یکی از درآمدهای پایدار شهرداری عنوان کرده و گفت: در حال حاضر درآمدهای حاصل از عوارض نوسازی، خدمات مدیریت پسماند به عنوان درآمد پایدار شهرداری محسوب میشود که امیدواریم با تدابیر مدیریت شهری روزبهروز این درآمدها افزایش پیدا کند تا سرعت توسعه شهرها افزایش بیابد.
منبعhttp://official.mashhad.ir/